Nieuwspagina


Landelijke Danexamentraining zaterdag 13 oktober 2018 Apeldoorn

Na de door Ronald Looij verzorgde warming-up werden de karateka’s in groepjes verdeeld zodat ze met hun Kihon aan de slag konden. Na de Kihon werden de details van Kiba dachi (paarde rijstand) onder de aandacht gebracht door Wilbert Derks. Kiba dachi is een stand die steeds weer terug keert in Kihon en Kata. Na een korte pauze werd de Jiyu ippon kumite uitgelicht. Waar de aanvaller moet letten op het juist uitvoeren van de aanval, doelgericht en met de intentie om te raken, is het aan de verdediger om na de afweer een krachtige tegenaanval te plaatsen met Kiai. Hoe beter de examenkandidaat en de examenpartner op elkaar zijn ingespeeld, hoe beter ze de technieken op elkaar kunnen afstemmen. In het laatste deel van de training was er de keuze tussen Jiyu ippon kumite, Bunkai of Enbu. De training werd afgesloten met Kata. De aanwezige examenkandidaten zijn op goede weg voor hun proefexamen op 3 november in Waspik. De volgende Danexamentraining is op zondag 21 oktober in Kommenie

Voor het fotoalbum klik op: Landelijke Danexamentraining zaterdag 13 oktober 2018 Apeldoorn


Danexamentraining woensdag 10 oktober 2018 Etten-Leur

De training bij Peter van Haasteren was gericht op het examenprogramma voor 1e, 2e en 3e Dan. Bij Kihon werd er speciale aandacht besteed aan de ademhaling. Blokken, stoot- en traptechnieken zijn korte explosieve acties, deze acties komen het best tot hun recht als de ademhaling de technieken ondersteunt. Na de Kihon werden Kata en Jiyu ippon kumite behandeld. Hierna konden de karateka’s een onderdeel kiezen. Aan het einde van de training lieten twee aanwezige examenkandidaten hun Bunkai zien aan de groep.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining woensdag 10 oktober 2018 Etten-Leur


Kata-training zondag 7 oktober 2018 Amsterdam

Tijdens de Kata-training bij Shin-ju hebben we ons toegelegd op het ritme en de ademhaling. Eerst hebben we dit gezamenlijk getraind bij de vijf Heians, dit werd gevolgd door kleine stukjes uit Bassai dai, Kanku dai, Jion, Enpi en een Tokui Kata. Er zijn verschillende Kata’s, de een is meer gracieus, de andere is een kracht Kata, de een heeft veel tempo wisselingen waar bij de ander een grotere rol is weggelegd voor sprongkracht en balans. Bij het kiezen van een Tokui Kata kun je kiezen voor een Kata die het beste bij je vaardigheden past. Graag tot de volgende Kata-training, deze is op zondag 11 november!

Voor het fotoalbum klik op: Kata-training zondag 7 oktober 2018 Amsterdam


Danexamentraining vrijdag 5 oktober 2018 Alkmaar

Tijdens de training bij ASK van Johan Bult kwamen de examenonderdelen Kihon, Kata, Jiyu ippon kumite, Jiyu kumite en een demonstratie van Bunkai aanbod. Bij Bunkai is de etiquette belangrijk. Waar sta je, hoe loop de Tatami op, hoe eindig je. Deze etiquette horen bij de uitvoering van de Kumite-vormen, het schept rust en duidelijkheid. Op zaterdag 3 november is het proefexamen in Waspik. Alle informatie voor het aanmelden voor het proefexamen is verstuurd naar de leraren van het Shotokan 4e platform.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining vrijdag 5 oktober 2018 Alkmaar


Landelijke Danexamentraining zaterdag 29 september 2018 Bavel

Na de gezamenlijke warming-up bij de landelijke Danexamentraining georganiseerd door Karate-do Teteringen van Arjan Zonneveld werden de karateka’s verdeeld in kleinere groepen zodat iedereen gericht aan zijn/haar examenprogramma kon werken. Mooi om te zien dat de aanwezige examenkandidaten de afgelopen maanden al serieus aan de slag zijn geweest met het trainen van hun programma. We kunnen terug kijken op een geslaagde en leerzame training.

Voor het fotoalbum klik op: Landelijke Danexamentraining zaterdag 29 september 2018 Bavel


Danexamentraining zaterdag 22 september 2018 Rotterdam-Rhoon

Na de warming-up bij Tadashii-do van Wim Mallens was als eerste de Kihon voor 1e, 2e en 3e Dan aan de beurt. Daarna gingen we verder met Kata, de Tekki’s (3x) en daarna Tokui Kata (3x). Dit werd gevold door het onderdeel Jiyu ippon kumite (3x). We kunnen terug kijken op een geslaagde en leerzame training.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining zaterdag 22 september 2018 Rotterdam-Rhoon


Kata-training zondag 16 september 2018 Amsterdam

Een mooie opkomst tijdens de Kata-training bij Shin-ju. Tijdens deze training stond Kata Gojushiho sho (54 stappen) centraal. De Kata werd in gedeeltes aangeleerd en technieken werden uitgelegd, hierna werden de gedeeltes herhaald totdat de karateka’s de hele vorm zelfstandig konden uitvoeren. Kata is een nooit ophoudende ontwikkeling, er is altijd ruimte voor verbetering, een betere conditie, meer kracht en meer inzicht in de verschillende technieken. De volgende Kata-training in Amsterdam is op zondag 7 oktober.

Voor het fotoalbum klik op: Kata-training zondag 16 september 2018 Amsterdam


Danexamentraining zaterdag 15 september 2018 Apeldoorn

De eerste Danexamentraining van seizoen 2018/2019 werd gehouden in de Dojo van Ben van Elburg en werd bezocht door leden van SKVE Apeldoorn, Itosu Waalwijk, Shin-ju Amsterdam, Karateclub Eerbeek, Muga Mushin Enschede, Tadashii do Rhoon, Kishido Leiden, Zanchin Heemskerk, Karateschool Kuroshiro en SKCA Amsterdam. Tijdens de training werd het Danexamenprogramma voor 1e, 2e en 3e Dan behandeld. Dank jullie allen voor jullie inzet.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining zaterdag 15 september 2018 Apeldoorn


Landelijke Danexamentraining verplaatst van zaterdag 27 oktober naar zaterdag 13 oktober

Op 27 en 28 oktober vinden in Almere de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen (ONJK) plaats. Het Shotokan 4e platform heeft hierom de Landelijke Danexamentraining op zaterdag 27 oktober verplaatst naar zaterdag 13 oktober.
De locatie en tijd van de training blijft ongewijzigd, Sporhal Zuiderpark, 1e Wormenseweg 213 Apeldoorn, van 15.00 tot 17.00 uur.


KBN Danexamen zondag 27 mei 2018 Harderwijk

We kunnen terugkijken op een spannende dag waarin 30 kandidaten, verdeeld over 4 rondes, hun examen hebben afgelegd. De intensieve voorbereiding, de inzet van leraren en examenpartners heeft op deze dag voor een mooi resultaat gezorgd. Met gepaste trots kunnen wij meedelen dat 28 kandidaten geslaagd zijn. Speciale vermelding voor Alex Hermans, samen met zijn examenpartner Rick Sonnema liet hij een schitterend examen zien met goede accenten en veel kimé. Hiermee sloot hij de rij van onze examenkandidaten en mocht hij zijn diploma voor 5e Dan in ontvangst nemen. Namens het Shotokan 4e platform willen wij alle geslaagde kandidaten feliciteren met hun behaalde Dangraad en tevens willen we ook van de gelegenheid gebruik maken om de examenpartners, leraren en examinatoren te bedanken voor hun inzet en de KBN bedanken voor de goede organisatie.

Voor het fotoalbum 1 klik op: KBN Danexamen ronde 1 zondag 27 mei 2018 Harderwijk
Voor het fotoalbum 2 klik op: KBN Danexamen ronde 2 zondag 27 mei 2018 Harderwijk
Voor het fotoalbum 3 klik op: KBN Danexamen ronde 3 zondag 27 mei 2018 Harderwijk
Voor het fotoalbum 4 klik op: KBN Danexamen ronde 4 zondag 27 mei 2018 Harderwijk


Bijzonder KBN-Danexamen zaterdag 26 mei 2018 Harderwijk

Vandaag hebben 10 kandidaten deelgenomen aan de Bijzondere KBN Danexamens in Harderwijk. Voor 1e Dan zijn 7 kandidaten geslaagd, zij mogen vanaf nu hun zwarte band dragen, 2 kandidaten zijn geslaagd voor 2e Dan en Wim Mallens, van Tadashii-do, toonde een mooi en samenhangend examenprogramma en slaagde voor 5e Dan KBN. Namens het Shotokan 4e platform van harte gefeliciteerd met jullie behaalde Dangraad.

Voor het fotoalbum klik op: Bijzonder KBN-Danexamen zaterdag 26 mei 2018 Harderwijk


Kata-training zondag 13 mei 2018 Amsterdam

Na de warming up bij Shin-ju, zijn we verder gegaan met het oefenen van de afzetkracht naar voren bij oi tsuki chudan in zenkutsu dachi. Belangrijk hierbij is om na het afzetten van je achterste been, je je voorste voet/been leert gebruiken als anker om je techniek/houding te continueren en te controleren. Dit werd toegepast in Heian shodan, Bassai dai, Jion en een vrije Tokui (keuze) Kata. Dit was alweer de laatste Kata-training van het seizoen in Amsterdam. Vanaf september zullen er weer nieuwe Kata-trainingen op de agenda staan. Na het afgroeten volgens de Shotokan etiquette en de groepsfoto gingen we tevreden naar huis.

Voor het fotoalbum klik op: Kata-training zondag 13 mei 2018 Amsterdam


Danexamentraining 12 mei 2018 Eerbeek

Het was een kleine groepje in de dojo van Ronald van den Eyssel, waardoor we geconcentreerd hebben kunnen werken met veel aandacht voor de individuele karateka. Ben van Elburg en Ronald van den Eyssel bedankt voor jullie bijdrage aan de training. Over twee weken zijn de KBN Danexamens. Namens het Shotokan 4e platform zijn er in totaal 40 kandidaten die op zaterdag 26 mei of zondag 27 mei, deelnemen aan het examen dat plaatsvindt in Sporthal de Sypel in Harderwijk.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining 12 mei 2018 Eerbeek


Danexamentraining dinsdag 8 mei 2018 Breda

Tijdens de Danexamentraining bij Youkou in Breda hadden de karateka’s het zwaar te verduren vanwege de hoge temperaturen. Dus werden er extra drinkpauzes ingelast. Na een korte warming-up werd de Kihon in twee groepen getraind. Eerst de Kihon voor 1e Dan, daarna de Kihon voor 2e Dan. Gevraagd werd om op dit examenniveau uit te voeren. Daarna het onderdeel Kata, iedere Kata 1x technisch en 1x op een maximale krachtinspanning. Dit werd gevolgd door Jiyu ippon kumite, Bunkai en 2x 2 minuten vrij vechten. Aanstaande zaterdag 12 mei is de laatste Danexamentraining van dit seizoen in de dojo van Ronald van den Eyssel in Eerbeek.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining dinsdag 8 mei 2018 Breda


Proefexamen zaterdag 21 april 2018 Sprang-Capelle

Ondanks de examenspanning is het proefexamen goed verlopen. Voor de kandidaten die deelnamen aan het examen voor 1e Dan, was het allemaal nieuw en spannend. Al het geleerde werd nu in praktijk gebracht. Het algemeen oordeel van de examinatoren was dat de kandidaten met veel passie en gedrevenheid hun examens hebben getoond. De kandidaten voor 2e Dan mogen ook door naar het KBN-examen in Harderwijk. Helaas waren er ook een paar kandidaten die nog even aan de slag moeten met het advies wat ze gekregen hebben. Hun zien we graag weer terug op het volgend proefexamen. Alle kandidaten die een positief advies gekregen hebben, mogen zich aanmelden voor het KBN-Danexamen op zaterdag 26 of zondag 27 mei in Harderwijk. De foto's zijn gemaakt door Celina Polane.

Voor het fotoalbum ronde 1 klik op: Proefexamen zaterdag 21 april 2018 Sprang-Capelle ronde 1
Voor het fotoalbum ronde 2 klik op: Proefexamen zaterdag 21 april 2018 Sprang-Capelle ronde 2


Danexamentraining woensdag 18 april 2018 Den Haag

Na een pittige warming up gegeven door Ali Kucuk kwamen de verschillende examenonderdelen grondig aanbod. Ook was er aandacht voor de etiquette; het buigen in het begin en aan het einde van de Kihon, bij Kata en de Kumite-vormen. Deze buiging noemen we “Rei”, het hoort bij de cultuur van Karate. Dit was de laatste Danexamentraining voor het proefexamen dat komende zaterdag, 21 april, gaat plaatsvinden in Sprang-Capelle. Wij bedanken Ali en Fred van Karate-do Harmonie voor de hartelijke ontvangst.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining woensdag 18 april 2018 Den Haag


Danexamentraining dinsdag 17 april 2018 Waalwijk

Tijdens de training bij Karate-do Academie Itosu werd de Kihon voor 1e Dan olv Gerrie van Tilburg en de Kihon voor 2e en 3e Dan olv Dimitra Limneos nog eens goed herhaald. Daarna toonde Alex Hermans de Kihon voor zijn 5e Dan examen. Bij Tokui Kata (keuze Kata) werden de karateka’s verdeeld in twee groepen, de examenkandidaten en de niet-examenkandidaten, waarbij de groepen om en om aan de beurt kwamen. Dit werd gevolgd door een Kumite onderdeel naar keuze. Tot slot was er de gelegenheid voor de examenkandidaten die met hun examenpartner aanwezig waren om de uitvoering van hun Bunkai te tonen.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining dinsdag 17 april 2018 Waalwijk


Kata-training zondag 15 april 2018 Amsterdam

In het eerste gedeelte van de Kata-training werd er aandacht besteed aan de dubbele blok manji uke. De armen werken samen en tegelijkertijd bij deze bloktechniek, ushiro jodan uchi uke (hoog achterhoofd) en mae gedan barai (laag voorkant knie). Alle Kata’s waar een manji uke in voorkomen werden opgenoemd. Heian godan, Bassai dai, Kanku dai, Jion, Bassai sho, Kanku sho, Jitte, Jiin, Gankaku en Sochin. Een aantal hiervan hebben we doorgenomen. Hierna mochten de karateka’s kiezen een Tokui Kata kiezen (voorkeurs-Kata). Een Kata dient kracht te bevatten en spirit uit te stralen. Daarom staat intensief Kata trainen gelijk aan zware conditietraining. De laatste Kata-training van dit seizoen in Amsterdam is op zondag 13 mei.

Voor het fotoalbum klik op: Kata-training zondag 15 april 2018 Amsterdam


Danexamentraining woensdag 11 april 2018 Teteringen

Goed getraind tijdens de training in de dojo van Arjan Zonneveld. Er werd in de Kihon om volle inzet gevraagd. De training werd vervolgd met Kata. Belangrijk bij het uitvoeren van Kata zijn o.a. techniek, kracht, coördinatie, snelheidswisselingen, balans, ademhaling, flexibiliteit en ritme. Hierna kon men kiezen tussen Jiyu ippon kumite en/of Bunkai. Wij zijn tevreden over de positieve progressie die wij zien bij de examenkandidaten.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining woensdag 11 april 2018 Teteringen


Landelijke Danexamentraining zaterdag 7 april 2018 Apeldoorn

Na de gezamenlijke warming-up verzorgd door Ben van Elburg werden de aanwezige karateka’s verdeeld in kleinere groepen zodat iedereen gericht aan zijn/haar Kihon kon werken. Over twee weken is het proefexamen, dus werd er op examenniveau getraind. Na de Kihon ging Wilbert Derks met de hele groep aan de slag om de kiba dachi (paardrijd stand) te verbeteren, hij benadrukte dat je tijdens het stoten en blokken stevig op de grond moet staan. Daarna konden de karateka’s kiezen tussen een Kumite onderdeel of Kata. Ter afsluiting van de training toonden de aanwezige examenkandidaten hun Bunkai.

Voor het fotoalbum klik op: Landelijke Danexamentraining zaterdag 7 april 2018 Apeldoorn


Danexamentraining vrijdag 6 april 2018 Leiden

Bij Kishido Martial Arts van Paul de Nobel waren de aanwezige karateka’s gemotiveerd, gedisciplineerd en gefocust. De details van technieken, houdingen, presentaties en etiquette kwamen tijdens deze training aan bod. De karateka’s mochten de laatste 20 minuten van de training zelf kiezen welk Kumite onderdeel ze wilden oefenen. Op einde van de training was er de mogelijkheid voor de examenkandidaten om hun Bunkai te tonen.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining vrijdag 6 april 2018 Leiden


Danexamentraining zaterdag 31 maart 2018 Oudenbosch

De Danexamentraining bij Shin Gi Tai van Marco de Vries werd bezocht door leden van, Shin-ju Amsterdam, Karate Terheijden, Fight Vision Sittard, Karate-Do Buitenveldert, Karateclub Etten-Leur, Karate-do Archida en Shin Gi Tai. De drie examenonderdelen van het programma, Kihon, Kata en Kumite zijn doorgenomen. Wij zien een stijgende lijn in het beheersen van de examenstof, het gaat steeds beter. Allen, bedankt voor de inzet tijdens het trainen.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining zaterdag 31 maart 2018 Oudenbosch


Danexamentraining vrijdag 23 maart 2018 Alkmaar

De Kihon series voor 1e, 2e en 3e Dan zagen er strak uit en werden technisch goed uitgevoerd tijdens de Danexamentraining in de dojo van Johan Doesburg. Na de Kihon werd in twee groepen de keuze Kata aan elkaar getoond. De training werd vervolgd door Jiyu ippon kumite. Hierna konden de karateka’s kiezen tussen Jiyu ippon kumite, Bunkai of vrij sparren. Tot slot demonstreerden de karateka’s die samen met hun examenpartner aanwezig waren hun Bunkai. Het is leuk om het enthousiasme van de karateka’s te zien. Hartelijk dank voor jullie inzet!

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining vrijdag 23 maart 2018 Alkmaar


Danexamentraining woensdag 21 maart 2018 Etten-Leur

Na de warming up bij Shotokan Karateclub Etten-Leur van Peter van Haasteren zijn we overgestapt naar de Kihon voor 1e en 2e Dan. Dit werd opgevolgd door Heian Kata, Tekki Kata en Tokui Kata. Het Kata onderdeel werd opgevolgd door Jiyu ippon kumite. Afweer en tegenaanval volgen elkaar snel op, dit werd netjes uitgevoerd. Daarna was er een keuze Kumite onderdeel. Het is belangrijk dat er veel en vaak geoefend wordt om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een goed Danexamen te kunnen afleggen.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining woensdag 21 maart 2018 Etten-Leur


Kata-training zondag 18 maart 2018 Amsterdam

Tijdens de Kata-training onder begeleiding van Dimitra Limneos werd er fanatiek getraind. De meesten karateka’s komen regelmatig naar de maandelijkse Kata-training in Amsterdam. Belangrijke factoren in Kata zijn o.a. techniek, stand, kracht, snelheid, ademhaling, ritme en kiai. Daarom kan je een Kata niet uit een boek leren. Er zijn nog twee Kata-trainingen dit seizoen, op zondag 15 april en zondag 13 mei.

Voor het fotoalbum klik op: Kata-training zondag 18 maart 2018 Amsterdam


Danexamentraining zaterdag 17 maart 2018 Enschede

Bij Muga Mushin Ryu van Ralph Gemser lag het accent bij de Kihon op een goede uitvoering van de technieken. De Kihon werd opgevolgd door Kata, Jiyu ippon kumite en Bunkai. De voorbereiding voor het Proefexamen is in volle gang. Het Proefexamen is op zaterdag 21 april in Sporthal Zidewinde, Julianalaan 3 te Sprang-Capelle.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining zaterdag 17 maart 2018 Enschede


Danexamentraining zondag 11 maart 2018 Heerhugowaard

Bij Naifanchi in Heerhugowaard was er speciaal voor de training een tatami (mat) neergelegd. Voor de examenkandidaten was dit een mooie kans om hun Kihon, Kata en Jiyu ippon kumite op een tatami te kunnen trainen. Het laatste gedeelte van de training konden de karateka’s kiezen tussen Jiyu ippon kumite, Bunkai of Jiyu Kumite. Jorrit Lawant, bedankt voor het organiseren van de training.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining zondag 11 maart 2018 Heerhugowaard


Landelijke Danexamentraining zaterdag 10 maart 2018 Rotterdam

Ruim 70 karateka’s namen deel aan de landelijke Danexamentraining in Rotterdam. Na de warming up, die werd verzorgd door Wim Mallens zijn we aan de slag gegaan met Kihon, het accent bij Kihon lag op de Renzoku waza. Bij Kata werd er deze keer alleen aandacht besteed aan de Tokui Kata (keuze Kata). Vervolgens werd er ruim een half uur uitgetrokken voor de Kumite-onderdelen. De training werd afgesloten door de examenkandidaten die hun Bunkai of Enbu toonden voor de groep. Alle deelnemende karateka’s, hartelijk dank voor jullie komst, het was weer een geslaagde training.

Voor het fotoalbum klik op: Landelijke Danexamentraining zaterdag 10 maart 2018 Rotterdam


Danexamentraining dinsdag 6 maart 2018 Breda

Tijdens de training bij Karate-do Youkou in Breda trainen de karateka’s met veel inzet en motivatie. De vijf Kihon onderdelen werden zonder onderbrekingen doorgenomen. De training werd vervolgd met Kata, aan bod kwamen de Heians, de Tekki’s en Tokui Kata. De Kumite-onderdelen waren hierna aan de beurt. De technieken in de vastgestelde Kumite-vormen zijn op voorhand afgesproken tussen de kandidaat en zijn/haar examenpartner, maar ze moeten wel realistisch uitgevoerd worden. Wij zijn geëindigd met het onderdeel Jiyu kumite (vrij sparren), er werd gecontroleerd gedraaid. Actie/reactie, combinaties van technieken laten zien, een goede wisselwerking met de, soms, onbekende trainingspartner.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining dinsdag 6 maart 2018 Breda


Danexamentraining zaterdag 3 maart 2018 Amstelveen

Tijdens de Danexamentraining bij Almir Skrijelj in Amstelveen begonnen we na de warming up met de vijf Kihon onderdelen. In Kata werd de focus gelegd op techniek, kracht en snelheid. De Jiyu ippon kumite werd opgebouwd, gelet werd op de aanval, de afweer en de tegenaanval. Je weet welke aanval komt, dus je moet afweren met een verplaatsing in een stevige stand, door een goede afweer te maken creëer je een opening voor een tegenaanval. Het was weer een geslaagde training met enthousiaste karateka’s.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining zaterdag 3 maart 2018 Amstelveen


Danexamentraining donderdag 1 maart 2018 Nijmegen

Tijdens de training bij Karateschool Kuroshiro van Wilbert Derks werd na de Kihon voor 1e en 2e Dan de Kata’s het onderdeel Jiyu ippon kumite doorgenomen. Eerst werd deze Kumite-vorm solo zonder tegenstander geoefend en daarna met tegenstander. De nadruk lag op de dynamiek van zowel de aanvaller als de verdediger. In het laatste gedeelte van de training toonden twee leerlingen van Karateschool Kuroshiro een stukje Bunkai van Heian godan.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining donderdag 1 maart 2018 Nijmegen


Danexamentraining maandag 26 februari 2018 Rijswijk

Bij FuRinKaZan in Rijswijk van Rob Jacobs zijn de onderdelen Kihon, Kata en Jiyu ippon kumite doorgenomen. Daarna toonden de aanwezige examenkandidaten hun Bunkai of Enbu. Zodra de choreografie van een Bunkai of Enbu gekend is, moet er overgeschakeld worden naar een hogere versnelling. Op het einde van de training werd er nog 1 ronde technisch gevochten, actie/reactie, combinaties toepassen, uitwisselen van technieken.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining maandag 26 februari 2018 Rijswijk


Danexamentraining dinsdag 20 februari 2018 Waalwijk

Bij Karate-do Academie Itosu van Gerrie van Tilburg trainden de karateka’s geconcentreerd op de Kihon voor 1e t/m 3e Dan. Alex Hermans ging o.l.v. Gerrie van Tilburg aan de slag met zijn 5e Dan examenprogramma. Daarna werden de Kata’s doorgenomen. De uitvoering in Kata moet op de eerste plaatse technisch zijn, waarbij precisie belangrijk is. De training werd vervolgd met drie rondes Jiyu ippon kumite. Als laatste werden er een aantal Bunkai getoond, dit onderdeel vergt nog veel trainingsuren en kritische aandacht.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining dinsdag 20 februari 2018 Waalwijk


Kata-training zondag 18 februari 2018 Amsterdam

Tijdens de Kata-training bij Shin-ju werd er uitgelegd dat de presentatie van een Kata bij een wedstrijd iets anders is dan bij een Danexamen. In het eerste gedeelte van de training lag de aandacht op de vijf Heians + Tekki shodan. In het tweede gedeelde bij Bassai dai, Jion en Enpi. In het derde gedeelte gingen we verder met Kata in twee groepen, om en om toonden eerst de bruine banden een Tokui Kata en daarna de zwarte banden. Als extraatje zijn we geëindigd met Kanku dai. Essentieel bij Kata is het inlevingvermogen in het gevecht, de karateka moet niet alleen een serie technieken uitvoeren, maar moet echt aan het vechten zijn. Dank jullie wel voor jullie inzet en graag tot een volgende keer.

Voor het fotoalbum klik op: Kata-training zondag 18 februari 2018 Amsterdam


Danexamentraining zaterdag 17 februari 2018 Hoogezand

Het accent van de training bij Karate-do Hyõshi van Lucien Bendt lag bij het onderdeel Kata. De presentatie bij Kata werd uitvoering in tien stappen doorgenomen. Dit werd toegepast in Heian shodan t/m Heian godan, Jion, Enpi en Tokui Kata (keuze Kata).

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining zaterdag 17 februari 2018 Hoogezand


Danexamentraining vrijdag 9 februari 2018 Leiden

Bij Kishido Martial Arts van Paul de Nobel lag het accent van de training op het 1e en 2e Dan programma. Er werd speciaal aandacht besteed aan de Bunkai (toepassing van Kata). Criteria voor de uitvoering van Bunkai zijn: correcte vorm, kracht en snelheid, presentatie en expressie, focus van aandacht en concentratie, gevechtsalertheid, timing en harmonie tussen de twee karateka’s. Dit dient getoond te worden volgens de Kumite-etiquette. De prachtige foto's zijn gemaakt door Celina Polane.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining vrijdag 9 februari 2018 Leiden


Danexamentraining zaterdag 3 februari 2018 Sittard

Zaterdag 3 februari vond voor de eerste keer een Danexamentraining plaats in de nieuwe dojo van Jolano Lindelauf in Sittard. Na de warming-up werd de Kihon voor 1e, 2e en 3e Dan doorgenomen. Dit werd gevolgd door Kata en de etiquette regels bij Kata zoals we die hanteren tijdens de Danexamens. Hoe stap je de tatami (mat) op, hoe eindig je je Kata, hoe groet je af, hoe verlaat je de tatami. Kleine puntjes die de afwerking van de Kata ten goede komen. In het laatste gedeelte van de training werd het onderdeel Jiyu ippon kumite behandeld. Bij dit onderdeel zijn de timing, de correcte gevechtsafstand en het aanzetten van Kime belangrijk.

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining zaterdag 3 februari 2018 Sittard


Danexamentraining woensdag 31 januari 2018 Teteringen

In de dojo van Arjan Zonneveld werd in het eerste gedeelte van de training gewerkt aan de Kihon en Kata onderdelen voor 1e, 2e en 3e Dan. Tijdens het uitvoeren van Jiyu ippon kumite, lag de nadruk op de intentie, er werd gevraagd om de technieken snel en krachtig met een goede afstand en timing te plaatsen. Het mag niet alleen maar een partnervorm zijn, er moet spirit getoond worden. Er moet nog voldoende tijd en aandacht besteed worden aan de voorbereiding voor de examens in mei en december!

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining woensdag 31 januari 2018 Teteringen


Kata-training zondag 28 januari 2018 Amsterdam

In de dojo van Shin-ju in Amsterdam werd er gewerkt aan de verfijning en verbetering van zowel de lagere Kata’s als de hogere Kata’s. Tijdens het trainen kwamen bij velen dan ook de zweetdruppels op het voorhoofd. Bedankt voor jullie komst en inzet. De volgende Kata-training op zondag 18 februari 2018.

Voor het fotoalbum klik op: Kata-training zondag 28 januari 2018 Amsterdam


Danexamentraining zaterdag 27 januari 2018 Apeldoorn

De eerste Danexamentraining van 2018 bij SKVE Apeldoorn was weer een energieke en technische training van het Shotokan 4e platform. Het was fijn om weer zoveel Karateka's van bevriende scholen uit Eerbeek, Borne, Nijmegen, Den Haag en Klazienaveen te zien!

Voor het fotoalbum klik op: Danexamentraining zaterdag 27 januari 2018 Apeldoorn


Eerste Landelijke Danexamentraining is op zaterdag 20 januari in Alkmaar

Zo als gewoonlijk hebben we tijdens de Landelijke Danexamentraining de examenprogramma's doorgenomen. Naast Kihon en Kata kwam het onderdeel sparren ook uitgebreid aan bod.

Voor het fotoalbum klik op: Landelijke Danexamentraining zaterdag 20 januari 2018 Alkmaar


0

Danexamentrainingen

Zo 8 sep Amsterdam
Vr 13 sep Leiden
Di 17 sep Breda
Za 21 sep Apeldoorn
Za 28 sep Rhoon
Zo 29 sep Heerhugowaard
Wo 2 okt Teteringen
Vr 4 okt Alkmaar
Za 12 okt Den Haag
Zo 20 okt Krommenie
Za 26 okt Apeldoorn
Wo 30 okt Etten-Leur
Zo 3 nov Vlijmen
Zo 1 Dec Amsterdam


Kata-trainingen

Zo 22 sep Amsterdam
Zo 27 okt Amsterdam
Zo 24 nov Amsterdam
Zo 22 dec Amsterdam


Examens

Zo 10 nov Proefexamen
Zo 15 dec KBN Danexamen